Workshop – foredragsholdere

Juryarbeid og konkurransefotografering:
Roald Synnevåg

Medlem av Bekkalokket Fotoklubb, Bergen
HonENSFF, ENSFF-P, MNSFF, MFIAP, EsFIAP, EFIAP-D2, GMPSA, GPSA, HonENFFF, NSMiF-P.
Er en av de mest premierte amatørfotografene i Norge/Norden. Har vært jurymedlem i internasjonale konkurranser i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Serbia, Nepal og India.

Roald Synnevåg begynte å ta bilder i 1978 og begynte samme år i Bekkalokket fotoklubb i Bergen. Etter å ha oppnådd gode resultater i Bekkalokket FK i mange år, i 1987, begynte han å delta i de nasjonale konkurransene. Rangert som nr.4 i Norsk Selskap For Fotografi sine landskonkurranser/NM, som har vært arrangert siden 1930.
Han begynte å delta i FIAP-godkjente konkurranser i 1990 og fikk sitt første bilde godkjent i Latvia det året. Han holdt min første separatutstilling i 2005, 2009 og 2014. Bildene hans har blitt premiert i 98 forskjellige land over hele verden, med totalt 1000 forskjellige bilder. Han har vært tillitsvalgt for Bekkalokket Fotoklubb i 25 år. Fra 2014 også medlem av Stella Polaris Photogroup, som er en klubb for fotografer i skandinavia.
I 1993 ble han valgt til å være medlem av styret i NSFF- Norsk Selskap For Fotografi, og alt i alt i NSFF har han tjent 24 år som representant, så langt 10 år som sekretær, 4 år som visepresident og 7 år som president. I tillegg har han vært NSFFs webredaktør i 7 år, og han har hatt ansvaret for å samle inn historisk materiale og skanne / redigere bildesamlingen vår på ca. 12.000 bilder fra 1930 til 2005.
I 2007 ble han utnevnt til æresmedlem i NSFF , og i 2012 ble han utnevnt til ærespresident for NSFF.
I 2015 var han en av grunnleggerne i Nordic Society of Photography, og har vært sekretær der siden den gang. Fra 2015 til 2018 var han engasjert i FIAP Federation International De Lʻart Photographique som direktør for FIAP Magazine Service.
Fra 2018 til 2021 engasjert som Norges PSA Liaison Officer i Photographic Society of America
Han er nå sekretær i NSFF- Norsk Selskap For Fotografi (Norwegian Society of Photography) og sekretær i NFFF – Nordic Society of Photography.

«En innføring i filmproduksjon»:
Martin Amble Ruge

Martin Amble Ruge vil gi en innføring i å lage
film med det fotoutstyret vi har.

Martin Amble Ruge er daglig leder i det kreative byrået Bortelaget.
Etter flere år i reklamebransjen og tilsvarende år som innholdsprodusent i Nasjonalparkriket Reiseliv har Martin nå startet eget byrå som skal skal levere idé og konseptbasert innholdsproduksjon.
Ved å kombinere idé, innsikt og kreativitet leverer Martin filmproduksjoner med kvalitet, følelser og baktanke. Og det er nettopp dette han skal ta for seg i sin workshop «En innføring i filmproduksjon».

Hits: 59