Workshop – foredragsholdere

Fra storslåtte landskap til små detaljer i fjellheimen:
Orsolya Haarberg

Orsolya Haarberg har vunnet en rekke internasjonale priser og utmerkelser. Merittlisten omfatter utstillinger internasjonalt, tre bøker i syv forskjellige språk og publisering av tre fotoartikler i National Geographic magazine globalt.

«Landskapets storhet har alltid fasinert meg. I det åpne rommet, hvor fjell og vidde, hav og land møter himmelen føler jeg meg hjemme og finner motivene. Jeg leter etter de skjulte hemmelighetene i landskapet, søker stillheten i naturen og forsøker gjennom motivene å opprette harmoni i kaoset. Følelsen av å lykkes får jeg når jeg forløser bilder som berører og når motivet gir assosiasjoner og tolkningsmuligheter for betrakteren.» 

Orsolya er opprinnelig fra Ungarn og utdannet landskapsarkitekt. Hun gjorde sin lidenskap for fotografering til yrke da hun flyttet til Norge i 2005. Etter femten år på reisefot i Norden bosatte Orsolya seg i vakre Vågå i hjertet av Fjell-Norge, og åpnet Fjellheimen Galleri i 2020.

www.fjellheimengalleri.no

Juryarbeid og konkurransefotografering:
Roald Synnevåg

Medlem av Bekkalokket Fotoklubb, Bergen
HonENSFF, ENSFF-P, MNSFF, MFIAP, EsFIAP, EFIAP-D2, GMPSA, GPSA, HonENFFF, NSMiF-P.
Er en av de mest premierte amatørfotografene i Norge/Norden. Har vært jurymedlem i internasjonale konkurranser i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Serbia, Nepal og India.

Roald Synnevåg begynte å ta bilder i 1978 og begynte samme år i Bekkalokket fotoklubb i Bergen. Etter å ha oppnådd gode resultater i Bekkalokket FK i mange år, i 1987, begynte han å delta i de nasjonale konkurransene. Rangert som nr.4 i Norsk Selskap For Fotografi sine landskonkurranser/NM, som har vært arrangert siden 1930.

Han begynte å delta i FIAP-godkjente konkurranser i 1990 og fikk sitt første bilde godkjent i Latvia det året. Han holdt min første separatutstilling i 2005, 2009 og 2014. Bildene hans har blitt premiert i 98 forskjellige land over hele verden, med totalt 1000 forskjellige bilder. Han har vært tillitsvalgt for Bekkalokket Fotoklubb i 25 år. Fra 2014 også medlem av Stella Polaris Photogroup, som er en klubb for fotografer i skandinavia.

I 1993 ble han valgt til å være medlem av styret i NSFF- Norsk Selskap For Fotografi, og alt i alt i NSFF har han tjent 24 år som representant, så langt 10 år som sekretær, 4 år som visepresident og 7 år som president. I tillegg har han vært NSFFs webredaktør i 7 år, og han har hatt ansvaret for å samle inn historisk materiale og skanne / redigere bildesamlingen vår på ca. 12.000 bilder fra 1930 til 2005.

I 2007 ble han utnevnt til æresmedlem i NSFF , og i 2012 ble han utnevnt til ærespresident for NSFF.
I 2015 var han en av grunnleggerne i Nordic Society of Photography, og har vært sekretær der siden den gang. Fra 2015 til 2018 var han engasjert i FIAP Federation International De Lʻart Photographique som direktør for FIAP Magazine Service.
Fra 2018 til 2021 engasjert som Norges PSA Liaison Officer i Photographic Society of America.

Han er nå sekretær i NSFF- Norsk Selskap For Fotografi (Norwegian Society of Photography) og sekretær i NFFF – Nordic Society of Photography.

https://pbase.com/rosynne

Makro og reptilfotografering:
Thor Håkonsen

Thor spesialiserer seg på fotografering av reptiler, med all verdens hoggorm som spesialfelt, og har hatt bilder publisert i flere bøker om emnet. Thor har som mål med sine bilder av reptiler, og hoggorm spesielt, å alltid vise frem detaljene i disse dyrene. Detaljer som blir oversett når man ser dem i korte glimt på avstand i naturen eller på TV. Og på denne måten forsøker å overføre sin fasinasjon for disse dyrene til andre, noe som fungerer overraskende godt når man får folk til å studere detaljene i fredog ro. Målet er at vi etter noen tusen år innser at slangen ikke er djevelens sendebud, men viktige (og vakre) brikker i faunaen!

Thor Håkonsen jobber til daglig i CEWE Norge, og har vært leder i Norsk Herpetologisk Forening siden 2014. Han har jevnlig workshops om makro/reptilfotografering i Oslo Reptilpark og på Akvariet i Bergen.

http://www.wondersofcoldblood.com/

En innføring i filmproduksjon:
Martin Amble Ruge

Martin Amble Ruge vil gi en innføring i å lage
film med det fotoutstyret vi har.

Martin Amble Ruge er daglig leder i det kreative byrået Bortelaget.
Etter flere år i reklamebransjen og tilsvarende år som innholdsprodusent i Nasjonalparkriket Reiseliv har Martin nå startet eget byrå som skal skal levere idé og konseptbasert innholdsproduksjon.
Ved å kombinere idé, innsikt og kreativitet leverer Martin filmproduksjoner med kvalitet, følelser og baktanke. Og det er nettopp dette han skal ta for seg i sin workshop «En innføring i filmproduksjon».

https://www.bortelaget.no/

Bildevisning:
Ole Thøring og Asgeir Hagen

Ole (Dovrefjell Fotoforum) og Asgeir (Vågå Kameraklubb) tar oss med ein tur rundt i naturen her i Nord-Gudbrandsdalen (Nasjonalparkriket).

Jotunheimen – Frå fjellpionerar til instagramturistar:
Kari Sveen

Nasjonalforvalter og hobbyfotograf Kari Sveen (Vågå Kameraklubb) tar oss med i utviklinga av turismen i Jotunheimen med sitt bildekåseri.

Slik jobber jeg med mine bilder:
Tone Bakken

foto: Morten Krogvold

Tone (Vågå Kameraklubb) tar oss med en tur i hvordan hun tenker og jobber med sine bilder. Hun forteller også litt om Vågå som “fotobygd”.

Hits: 633